HIT-utstillingen 2019 - Trykk i tiden!

10.05 – 04.08 2019

Velkommen til utstillingsåpning, festaften og prisutdeling i Haugesund Billedgalleri fredag 10. mai kl. 19.00

Haugesund Internasjonale Tresnittfestival (HIT-festivalen) arrangerer en internasjonal utstilling i Haugesund Billedgalleri i perioden 10. mai – 4. august 2019, kalt HIT-utstillingen. Hele huset vil tas i bruk når over 150 kunstnere skal stille ut sine verk i teknikker som tresnitt, trestikk og linoleumssnitt.

KUNSTNERE I HIT-UTSTILLINGEN 2019

HIT-utstillingen – Open Call

HIT-utstillingen skal feire tradisjon og innovasjon i tresnitt, trestikk og linoleumssnitt. Kunstnere fra hele verden ble invitert til å søke om utstillingsplass gjennom en Open Call. Hver kunstner har kunnet søke med ett verk eller serier innen høytrykksteknikken (tresnitt, linoleumssnitt, trestikk med mer). Ved utgangen av fristen 31.12.2018 var det kommet inn i overkant av 700 søknader og mer en 40 nasjoner er representert i søkermassen.

Fagjury

En fagjury, bestående av Thomas Kilpper, Rita Marhaug og Cecilie A. Størkson, vurderte de innsendte bidragene og har plukket ut 150 kunstnere som får vist sine arbeider på HIT-utstillingen. I tillegg til de 150 kunstnerne har HIT-festivalen også invitert et antall anerkjente nasjonale og internasjonale høytrykkskunstnere til å delta i utstillingen.

Premiering

Det deles ut priser til de tre beste arbeidene.

1. pris: «Seglem-prisen»   NOK 100 000,-

Gave fra skipsreder Trygve Seglem. Verket kjøpes inn til kunstmuseets samling og kunstneren får tilbud om utstillingsplass i Haugesund Billedgalleri i 2021.

2. pris: «HIT-prisen» er på NOK 50 000,-

Prisen finansieres av Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri.

3. pris «Goa-prisen»  NOK 30 000,-

Prisen finansieres av Haugesund Kunstforening.


Arrangører

Utstillingen arrangeres av Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri i samarbeid med Haugesund kommune. Utstillingen er støttet av Trygve Seglem og Haugesund Kunstforening. Andre støttespillere er Norske Grafikere, Haugesund sentrum, Kulturdepartementet, Norsk kulturråd og Rogaland fylkeskommune.