Exhibition Opening in Haugesund Billedgalleri, Friday May 10th 2019: Foto: Grethe Nygaard

HIT-utstillingen 2019 - Trykk i tiden!

10.05 – 04.08 2019

Velkommen til utstillingsåpning, festaften og prisutdeling i Haugesund Billedgalleri fredag 10. mai kl. 19.00. Utstillingen åpnes av ordfører Arne-Christian Mohn. Prisutdelinger, forfriskninger og DJ Johnny Hazard. Åpent til kl. 23.00.

Haugesund Internasjonale Tresnittfestival (HIT-festivalen) arrangerer en internasjonal utstilling i Haugesund Billedgalleri i perioden 10. mai – 4. august 2019, kalt HIT-utstillingen. Hele huset tas i bruk når over 150 kunstnere fra 40 ulike nasjoner stiller ut sine verk i teknikker som tresnitt, trestikk og linoleumssnitt.

KUNSTNERE I HIT-UTSTILLINGEN 2019

Foto: Haugalandmuseet/Grethe Nygaard

VERKLISTER

STORSALen, LILLESALen, foajeen og gallerikafeen (PDF)

KRaftsalen og Otto johannessen-salen (PDF)

Grafikksalen (PDF)

Melingbygget 1. og 2. etasje (PDF)


HIT-utstillingen – Open Call

HIT-utstillingen skal feire tradisjon og innovasjon i tresnitt, trestikk og linoleumssnitt. Kunstnere fra hele verden ble invitert til å søke om utstillingsplass gjennom en Open Call. Hver kunstner har kunnet søke med ett verk eller serier innen høytrykksteknikken (tresnitt, linoleumssnitt, trestikk med mer). Ved utgangen av fristen 31.12.2018 var det kommet inn i overkant av 700 søknader og mer en 40 nasjoner var representert i søkermassen.

Fagjury

En fagjury, bestående av Thomas Kilpper, Rita Marhaug og Cecilie A. Størkson, vurderte de innsendte bidragene og har plukket ut 150 kunstnere som får vist sine arbeider på HIT-utstillingen. I tillegg til de 150 kunstnerne har HIT-festivalen også invitert et antall anerkjente nasjonale og internasjonale høytrykkskunstnere til å delta i utstillingen.


Premiering

Det deles ut priser til de tre beste arbeidene.

1. pris: «Seglem-prisen»   NOK 100 000,- Vinner: Idun Baltzersen (Norge)

Gave fra skipsreder Trygve Seglem. Verket kjøpes inn til kunstmuseets samling og kunstneren får tilbud om utstillingsplass i Haugesund Billedgalleri i 2021.

2. pris: «HIT-prisen» er på NOK 50 000,- Vinner: Ciara Phillips (UK/Canada)

Prisen finansieres av Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri.

3. pris «Goa-prisen»  NOK 30 000,- Vinner: Jayeeta Chatterjee (India)

Prisen finansieres av Haugesund Kunstforening.Arrangører

Utstillingen arrangeres av Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri i samarbeid med Haugesund kommune. Utstillingen er støttet av Trygve Seglem og Haugesund Kunstforening. Andre støttespillere er Norske Grafikere, Haugesund sentrum, Kulturdepartementet, Norsk kulturråd og Rogaland fylkeskommune.