Workshops

 
 
 

Ciara Phillips

Ciara Phillips er en kunstner bosatt i Glasgow. Phillips har en omfattende, internasjonal utstillingsvirksomhet og har blant annet vært nominert til Turner-prisen (2014). I sine arbeider blander Phillips ulike former for trykk, og inkorporer gjerne tekstlige elementer. Phillips inviterer ofte inn ulike fellesskap til å arbeide sammen med henne i et fungerende trykkeverksted. Workshopen Phillips holder under festivalen vil ha en leken, eksperimentell tilnærming, og tar utgangspunkt i reliefftrykk.

WORKSHOP

Fredag 10.05
09.00-13.00

STED

KFUM/KFUK, Haraldsgata 70, Haugesund

 

PAMFLETT

Pamflett er en Bergens-basert organisasjon ledet av designer Ann-Kristin Stølan og illustratør Fredrik Rysjedal. Pamflett står bak kunstbokmessen Bergen Art Book Fair, og til daglig driver de risograf-trykkeri og utstillingsrom i Bergen. De har holdt en rekke kurs og workshops, blant annet med fokus på fanzinen, som også er formatet de vil jobbe med under workshopen i Haugesund. Her kan du lære om fanzine-kulturen, og om produksjonsteknikker for å lage egne selvpubliserte hefter. På kurset får alle lage sin egen fanzine som vi kopierer på kopimaskin. 

En fanzine er helt enkelt sagt et hefte – ofte hjemmelaget på printer eller kopimaskin, og stiftet i ryggen. Men fanzineformatet har en forholdsvis lang historie, med røtter i science fiction-miljøet på 1940-tallet. Entusiaster i miljøet lagde sin egen fan-litteratur, derav ordet: fan magazines, forkortet til fanzines, hefter laget av fans, for andre fans. Mange kunstnere og designere jobber i dag med fanzinen som format. Fanzinens store fordel er at den er rask og billig å produsere, og enkel å ta med seg rundt for videre distribusjon. Fanzinen egner seg godt for utprøving av nye kunstneriske uttrykk, fordi formatet er såpass uhøytidelig.

Workshop

Fredag 10.05
13.30-17.30
Lørdag 11.05
12.00-16.00

STED

Karmsund Folkemuseum

 

Trykkeriet i bergen

Trykkeriet Bergen er et senter for samtidsgrafikk. De har som målsetting å styrke kompetansen innen grafikk ved å skape økt interesse, kunnskap og aksept for grafikk som uttrykksform, og gjennom dette sette preg på kunstscenen i Bergen, resten av Norge og internasjonalt. Trykkeriet jobber mot et bredt publikum, og jobber med kurs, workshoper og veiledning for både unge og voksne – nybegynnere så vel som profesjonelle kunstnere. I Haugesund vil de blant annet holde en tracing-workshop, hvor deltakerne tegner portretter av hverandre på pleksiglass, ved å holde glasset opp mot ansiktet til den de tegner, og ”trace” linjene de ser. Så risser de inn der de har tegnet, slik at pleksiglasset blir en trykkplate. Portrettene trykkes deretter på papir.

Workshop

Fredag 10.05
09:00 - 1300

STED

Lukket arrangement

 

DAHL/AAS

Kunstnerne Cathrine Dahl og Ørjan Aas kommer fra henholdsvis Hønefoss og Sauda, og de har begge en mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim. Dahl og Aas har arbeidet sammen siden 2006. De framstår som en enhetlig duo i norsk kunstliv, og deres tette samarbeid medvirker til at det grafiske uttrykket stadig endrer seg. De viser en spesielt dedikert holdning til grafikk, og deres tilnærming til grafikken er åpen og utforskende.

I denne workshopen vil du få en innføring i tresnitt ved bruk av kniver, mdf-plater og trykkpresse. Vi vil også ha et fokus på kunstnerisk samarbeid og metoder for å kombinere ulike motiver og skape helhet. Deltagerne vil jobbe individuelt og i gruppe og får hver sin mdf-plate i A4-størrelse. Disse skal skal trykkes alene og i kombinasjon med andre deltageres plater.

Workshop

Fredag 10.05/ Lørdag 11.05
09.00-13.00

STED

“Kyvikhuset”, Møllervegen 22, 5525 Haugesund

 

KAREN HELGA MAURSTIG

Kunstner Karen Helga Maurstig bor og jobber i Sogn og Fjordane. Hun er utdannet ved kunstakademiet i Rotterdam og i grafikk ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Maurstig har blant annet fordypet seg i japansk tresnitt, og den tradisjonelle tresnitt-teknikken Mokuhanga. Mokuhanga er den teknikken som den japanske kunstneren Hokusai benyttet seg av i det verdenskjente bildet Den store bølgen ved Kanagawa (ca 1832). I japansk tresnitt er det brukt vannbaserte farger som blandes med nori – rispasta - og vann. Med en baren - håndholdt trykkeverktøy - som gnis over baksiden av arket, blir fargene overført til papiret for hånd. Dype fargetoner oppstår ved trykking av flere sjikt av transparente farger.

Kursdeltakerene vil få et innblikk i både denne fascinerende tresnitt-teknikken, og historikken bak denne japanske håndverkstradisjonen – som kursholdar Karen Helga Maurstig fikk lære som Artist-in-Residence i Japan. Maurstig vil demonstrere mokuhanga-teknikken, vise trykk av internasjonale kunstnere, i tillegg vil det være en praktisk del hvor deltakerne får prøve både skjæring og trykking av et lite bilde.

Alt utstyr og materiale er til utlån og bruk under workshopen.

Workshop

Fredag 10.05 - UTSOLGT!/
Lørdag 11.05 - FÅ BILLETTER IGJEN!
13.30-17.30

STED

“Kyvikhuset”, Møllervegen 22, 5525 Haugesund